ЗАВИЧАЈ У ТУРСКОЈ

Учешће дечје фолклорне групе на међународном фестивалу у Саримсаклију

Дечја фолклорна група састављена из школа фолкора из Злакусе, Дрежника и Равни, гостовала је на међународном фестивалу фолклора у азијском делу Турске, у Саримсаклију, у периоду од 28. априла до 4. маја 2019. године.

Фестивал је био такмичарског карактера тако да је фолклорна група „Завичаја“ освојила на истом два признања: треће место за кореографију и друго место за ношњу. Уз програм дечје фолклорне групе, на фестивалу, предпремијерно је изведена новопостављена тачка „Тројно“ од дела чланова омладинског фолклорног ансамбла

Поред наступа на фестивалу, у слободно време, чланови „Завичаја“ обишли су најзанимљивије туристичке атракције у окружењу, видиковце са којих се пружа прелеп поглед на грчко-турски архипелаг острва са грчким острвом Лебос и са којих се на јединствен начин може уживати у посматрању заласка сунца, крстарење међународним водама и архипелагом око 23 острва, једну од најуспешнијих фабрика за прераду маслина, старо грчко село, град Измир као и најважније знаменитости Истанбула (Аја Софија, Плава Џамија, Врт 100 ружа у Топкапи палати, крстарење Босфором…)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *