«Завичај» на међународном фестивалу фолклора у Грчкој

Крајем августа дечији и омладински фолклорни ансамбл Етно удружења «Завичај» учествовао је на међународном фестивалу фолклора на Халкидикију у Грчкој. Фестивал је одржан на полуострву Касандра.

Чланови ова два ансамбла су приредили три наступа који су пропраћени одушевљењем бројне публике у три туристичка места на Касандри. Наступи у оквиру фестивала били су у Ханиотију, Калитеи и Неа Фокеи. У слободно време чланови Завичаја су се купали на прелепим плажама Егејског мора, обилазили туристичка места и бавили се спортским активностима у необичном спортском кампу где су били смештени са осталим учесницима фестивала. Чланица Етно удружења «Завичај», Славица Николић, била је заштитно лице овог фестивала на званичној плакати истог.

По повратку у Србију, Завичај је обишао Солун, највећи лучки град на Балкану и неизбежни Зејтинлик – српско војничко гробље.

Више фотогафија са фестивала у Грчкој може се видети овде: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.626284104078034.1073741838.200700033303112&type=3

Zavicaj-u-Grckoj-2013-01

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *