ТРЕЋИ ФОЛКЛОРНИ КАМП „РАСПЕВАНА АВЛИЈА 2021“

Етно удружење „Завичај“, Злакуса, 31205 Севојно, УЖИЦЕ, СРБИЈА

WWW. ZAVICAJ.INFO  terzicaavlia@gmail.com , etnoudruzenje@zavicaj.info,  tel +381 (0) 69 5461180, fax + 381 (0) 549 031

 

ТРЕЋИ ФОЛКЛОРНИ КАМП „РАСПЕВАНА АВЛИЈА 2021“

Злакуса, Етно парк „Терзића авлија“, 15-19. август 2021. године

Пријаву за учешће на кампу можете преузети ОВДЕ.

 

ПОЗИВ ЗА ПРИЈАВУ

Етно удружење „Завичај“ и Етно парк „Терзића авлија“ организују  Трећи фолклорни камп „Распевана авлија“, који ове године носи слоган „Заиграј по ужички“, у периоду 15-19. август 2021. године.

Поводом 15 година постојања и рада Етно удружења „Завичај“ као и због целе ситуације којом су фолклорни ансамбли током претходне и текуће године били погођени, ове године организатор фолклорног кампа обезбеђује драгоцен поклон учесницима и њиховим матичним КУД-а а са циљем помоћи раду њиховим друштвима који се састоји у следећем:

  • Сваки КУД који пошаље своје представнике на фолклорни камп добиће на поклон право на извођење ауторске кореографије Игре из околине Ужица која ће бити постављена за време фолклорног кампа
  • Најуспешнији учесници фолклорног кампа имаће прилику да наступе у наученој кореографији, заједно са члановима Етно удружења „Завичај“ на крају фолклорног кампа, на концерту на Златибору, 17/18. августа 2021. године
  • Сваки учесник добиће диплому за учешће на фолклорном кампу као потврду за научене песме и игре из ужичког краја, као и снимак научене кореографије

За време кампа учесници ће учити песме и игре из ужичког краја. Један од резултата фолклорног кампа биће постављена кореографија са репертоара Етно удружења „Завичај“ која има одређен број игара које ће бити обрађене током фолклорног кампа а  коју сваки од учесника може „понети“ у своје друштво и поставити је у свој репертоар, без накнаде за ауторско право на извођење исте. За њено постављање у матичном друштву, уколико буде потребе, добиће се додатно подршка аутора за уигравање исте, од септембра 2021. у договореном термину.

Поред добијене кореографије на поклон, наступа на Златибору, учесници кампа имаће обезбеђен обилазак музејског дела етно парка, презентацију старог грнчарског заната, обилазак споменика природе Потпећка пећина. За оне полазнике који буду наступили на Златибору биће обезбеђени костими, док учесници сами морају обезбедити за себе опанке за наступ.

 

Број учесника је ограничен и пријављивање је могуће до попуњавања места. Пријаве се примају најдаље до 10. aвгуста 2021. године.

Котизација за учешће зависи од врсте смештаја за који се определе учесници и износе:

  • 8000 дин (уколико учесници самостално обезбеде себи смештај у току трајања кампа)
  • 9000 дин (смештај у сопственом шатору у кампу у Терзића авлији, неограничен број особа)
  • 10200 дин (смештај у изнајмљеним шаторима у кампу у Терзића авлији – ограничен број особа)
  • 11500 дин (смештај у околним сеоским туристичким домаћинствима у Злакуси и Потпећу – ограничен број особа зависно од расположивости кревета у моменту резервисања)
  • 12000 дин (смештај у апартманима у Терзића авлији – ограничен број од 12 особа)
  • 14000 дин (смештај у хостелу у Ужицу, максималан број особа 24 ) – 13 км од Злакусе
  • 15500 дин (смештај у апартманима на Златибору) – 35 км од Злакусе

 

У котизацију је урачунат боравак на бази три пансиона (доручак, ручак, вечера) + један полупансион (вечера + доручак) са четири ноћења, боравишне таксе, мајица, дипломе, видео снимак изведене кореографије, простор за рад, ношња за наступ, наведени обиласци и презентације, завршна журка у Терзића авлији.

У котизацију није урачунат трошак за превоз учесника на релацији Ужице-Злакуса-Ужице, односно Златибор-Злакуса-Златибор за оне учеснике који се определе за смештај ван Злакусе и Потпећа, као и преовоз за наступ на Златибор.

Резервација за учешће се врши уплатом износа у висини од 3000 дин приликом пријаве (остатак се плаћа приликом доласка), који се у случају одустајања не враћа.

Напомена: учесници који нису у могућности да учествују на фолклорном кампу од почетка, због радних обавеза и не желе да наступе на концерту на Златибору, а желе да науче кореографију могу се укључити у рад фолклорног кампа од петка уз умањену цену зависно од одабраног смештаја за једно ноћење мање

У случају неповољне епидемиолошке ситуације, организатор задржава право померања термина одржавања фолклорног кампа.

Пријаве за учешће на фоклорном кампу, као и додатне информације на:

e-mail: terzicaavlia@gmail.com или на телефон: 069 5461180

Пријаву за учешће на кампу можете преузети ОВДЕ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *