TREĆI FOLKLORNI KAMP „RASPEVANA AVLIJA 2021“

Etno udruženje „Zavičaj“, Zlakusa, 31205 Sevojno, UŽICE, SRBIJA

WWW. ZAVICAJ.INFO  terzicaavlia@gmail.com , etnoudruzenje@zavicaj.info,  tel +381 (0) 695461180, fax + 381 (0) 549 031

 

TREĆI FOLKLORNI KAMP „RASPEVANA AVLIJA 2021“

Zlakusa, Etno park „Terzića avlija“, 15-19. avgust 2021. godine

Prijavu za učešće na kampu možete preuzeti OVDE.

 

POZIVZA PRIJAVU

Etno udruženje „Zavičaj“ i Etno park „Terzića avlija“ organizuju  Treći folklorni kamp „Raspevana avlija“, koji ove godine nosi slogan „Zaigraj po užički“, u periodu 15-19. avgust 2021. godine.

Povodom 15 godina postojanja i rada Etno udruženja „Zavičaj“ kao i zbog cele situacije kojom su folklorni ansambli tokom prethodne i tekuće godine bili pogođeni, ove godine organizator folklornog kampa obezbeđuje dragocen poklon učesnicima i njihovim matičnim KUD-a a sa ciljem pomoći radu njihovim društvima koji se sastoji u sledećem:

  • Svaki KUD koji pošalje svoje predstavnike na folklorni kamp dobiće na poklon pravo na izvođenje autorske koreografije Igre iz okoline Užica koja će biti postavljena za vreme folklornog kampa
  • Najuspešniji učesnici folklornog kampa imaće priliku da nastupe u naučenoj koreografiji, zajedno sa članovima Etno udruženja „Zavičaj“ na kraju folklornog kampa, na koncertu na Zlatiboru, 17/18. avgusta 2021. godine
  • Svaki učesnik dobiće diplomu za učešće na folklornom kampu kao potvrdu za naučene pesme i igre iz užičkog kraja, kao i snimak naučene koreografije

Za vreme kampa učesnici će učiti pesme i igre iz užičkog kraja. Jedan od rezultata folklornog kampa biće postavljena koreografija sa repertoara Etno udruženja „Zavičaj“ koja ima određen broj igara koje će biti obrađene tokom folklornog kampa a  koju svaki od učesnika može „poneti“ u svoje društvo i postaviti je u svoj repertoar, bez naknade za autorsko pravo na izvođenje iste. Za njeno postavljanje u matičnom društvu, ukoliko bude potrebe, dobiće se dodatno podrška autora za uigravanje iste, od septembra 2021. u dogovorenom terminu.

Pored dobijene koreografije na poklon, nastupa na Zlatiboru, učesnici kampa imaće obezbeđen obilazak muzejskog dela etno parka, prezentaciju starog grnčarskog zanata, obilazak spomenika prirode Potpećka pećina. Za one polaznike koji budu nastupili na Zlatiboru biće obezbeđeni kostimi, dok učesnici sami moraju obezbediti za sebe opanke za nastup.

 

Broj učesnika je ograničen i prijavljivanje je moguće do popunjavanja mesta. Prijave se primaju najdalje do 10. avgusta 2021. godine.

Kotizacija za učešće zavisi od vrste smeštaja za koji se opredele učesnici i iznose:

  • 8000 din (ukoliko učesnici samostalno obezbede sebi smeštaj u toku trajanja kampa)
  • 9000 din (smeštaj u sopstvenom šatoru u kampu u Terzića avliji, neograničen broj osoba)
  • 10200 din (smeštaj u iznajmljenim šatorima u kampu u Terzića avliji – ograničen broj osoba)
  • 11500 din (smeštaj u okolnim seoskim turističkim domaćinstvima u Zlakusi i Potpeću – ograničen broj osoba zavisno od raspoloživosti kreveta u momentu rezervisanja)
  • 12000 din (smeštaj u apartmanima u Terzića avliji – ograničen broj od 12 osoba)
  • 14000 din (smeštaj u hostelu u Užicu, maksimalan broj osoba 24 ) – 13 km od Zlakuse
  • 15500 din (smeštaj u apartmanima na Zlatiboru) – 35 km od Zlakuse

 

U kotizaciju je uračunat boravak na bazi tri pansiona (doručak, ručak, večera) + jedan polupansion (večera + doručak) sa četiri noćenja, boravišne takse, majica, diplome, video snimak izvedene koreografije, prostor za rad, nošnja za nastup, navedeni obilasci i prezentacije, završna žurka u Terzića avliji.

U kotizaciju nije uračunat trošak za prevoz učesnika na relaciji Užice-Zlakusa-Užice, odnosno Zlatibor-Zlakusa-Zlatibor za one učesnike koji se opredele za smeštaj van Zlakuse i Potpeća, kao i preovoz za nastup na Zlatibor.

Rezervacija za učešće se vrši uplatom iznosa u visini od 3000 din prilikom prijave (ostatak se plaća prilikom dolaska), koji se u slučaju odustajanja ne vraća.

Napomena: učesnici koji nisu u mogućnosti da učestvuju na folklornom kampu od početka, zbog radnih obaveza i ne žele da nastupe na koncertu na Zlatiboru, a žele da nauče koreografiju mogu se uključiti u rad folklornog kampa od petka uz umanjenu cenu zavisno od odabranog smeštaja za jedno noćenje manje

U slučaju nepovoljne epidemiološke situacije, organizator zadržava pravo pomeranja termina održavanja folklornog kampa.

Prijave za učešće na foklornom kampu, kao i dodatne informacije na:

e-mail: terzicaavlia@gmail.com ili na telefon: 069 5461180

Prijavu za učešće na kampu možete preuzeti OVDE.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *