ПРВА ФИЋИЈАДА „ФИЋОМ КРОЗ СЕЛО“ Злакуса – Ужице

prva-ficijada-zlakusa-uzice-zavicaj-mala

Ако поседујете „Заставу 750“ позивамо Вас да се пријавите за учешће наПрвој фићијади „ФИЋОМ КРОЗ СЕЛО“, која ће се одржати на релацији Злакуса-Ужице-Кадињача-Злакуса, у недељу 27. септембра 2020. године.

Манифестацију је осмислила неформална група младих под називом „Млади за село“ са циљем да се промовише село Злакуса са околним селима која су се определила за бављење руралним туризмом а која треба да допринесе даљем развоју села и Града Ужица у области сеоског, спортског и активног туризма. Истоимени пројекат „Млади за село 2“ подржан је од стране Града Ужица кроз програме намњене младима и од стране Амбасаде САД у Београду.

Партнери у организацији фићијаде су Етно удружење „Завичај“ – Злакуса, Етно парк „Терзића авлија“ и фићисти ужичког краја, као домаћини ове манифестације.

Окупљање учесника манифестације предвиђено је до 10 часова, у недељу, 27. септембра, у Етно парку „Терзића авлија“ у Злакуси. Полазак учесника манифестације из Злакусе планиран је у 11 часова, кроз суседна села Потпеће, Крвавце, Поточање до Ужица. У Ужицу је планирано једночасовно задржавање у времену од 12 до 13 часова. Том приликом учесници манифестације омогућиће, паркирањем својих возила на Градском тргу у Ужицу, грађанима Ужица да посете изложбу популарних националних аутомобила марке „ЗАСТАВА 750“. За то време, власници аутомобила ће имати прилику да се упознају са најважнијим знаменитостима Града Ужица.

Наставак вожње од Ужица планиран је до Кадињаче а потом назад, преко Ужица, Севојна, Горјани до „Терзића авлије“ у Злакуси, где ће се одржати друга изложба заставиних возила, овогодишњих учесника фићијаде, у времену од 17 до 18 часова.

Учесници манифестације, поред обиласка Града Ужица и спомен комплекса Кадињача, имаће прилику да обиђу музејски део Етно парка „Терзића авлија“, споменик природе Потпећка пећина и присуствују презентацији старог грнчарског заната од стране мајстора грнчара из Злакусе.

За учеснике манифестације обезебеђен је ручак, преноћиште, захвалнице, мајице, улазнице за Потпећку пећину и музејски део етно парка, као и одређене награде изненађења.

Пријаве учесника манифестације су закључно са петком, 25. септембром, до 22 часова.

Информације на телефоне 069 5461181 и 064 3068933.

Пријаву можете скинути овде: ПРИЈАВА

Попуњене пријаве слати електронски на: terzicaavlia@gmail.com или на Вибер на 069 5461181.

Напомена за учеснике:сходно препорукама Владе Србије и Кризног штаба за борбу против ширења короне вируса, учесници манифестације су дужни да поштују прописане мере заштите током одржавања манифестације (држање минимално прописаног растојања и обавезно ношење маске у затвореном простору)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *