ПРОЈЕКАТ „ДЕЦЕНИЈА ЕКО КАМПОВА У ЗЛАКУСИ“

10-eko-kamp-ZLAKUSA-2010-zavicaj

Због постојеће ситуације око светске пандемије короневируса и немогућности одржавања традиционалног, јубиларног Десетог међународног еко кампа „Злакуса 2020“ неформална група под називом „Млади за село“ обележава јубилеј еко кампова у Злакуси кроз пројекат „Деценија еко кампова у Злакуси“.

Напред наведени програм  је подржан од стране пројекта „Зелени инкубатор“ који реализује Београдска отворена школа (БОШ), у сарадњи са партнерима, Младим истраживачима Србије (МИС) и Инжењерима заштите животне средине (ИЗЖС), а уз подршку Европске уније.

Пројекат „Млади за село“ подржан је од стране Града Ужица кроз програме за младе а настао је захваљујући Етно удружењу „Завичај“ који је осмислио идеју коју је подржала и Амбасада САД у Београду.

Једна од првих пројектних активности „Млади за село“ је реализација мини еко кампа „Злакуса 2020“ у периоду од 15. до 20. септембра у којој учествују студенти волонтери из Србије и локалне заједнице. Активности мини еко кампа су:

  • мапирање неочишћених дивљих депонија у Злакуси, Рупељеву, Рогама (обале Рзава)
  • чишћење плажа на Рзаву, мање депоније у Врањачи у Злакуси, сакупљање смећа испред споменика природе Потпећка пећина у Потпећу и окружења старог „римског моста“ на речици Дервенти
  • уређење уласка у село Злакусу – фарбање ограде моста не реци Ђетињи
  • радионице на тему „Значај примарне селекције“ и „Презентационе вештине и комуникација“

Овим путем позивамо локалне волонтере да се придруже учесницима мини еко кампа у суботу, 19. септембра и узму учешће на фарбању ограде моста и уређењу окружења спомен парка „Вешала“.

Такође, позивамо заинтересоване за учешће на радионици на тему „Презентационе вештине и комуникација“, која ће се одржати у суботу, 19. септембра, од 17 часова у Етно парку „Терзића авлија“

Информације и пријаве на телефон 069 5461181 или електронски на: terzicaavlia@gmail.com

Напомена: ова публикација је настала у оквиру пројекта Београдске отворене школе „Зелени инкубатор“, који се спроводи уз финансијску подршку Европске уније. Ставови и мишљења аутора изнети у овој публикацији не представљају званичне ставове Европске уније ни Београдске отворене школе, и за њих је искључиво одговоран аутор”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *