ОБУКА У КАЛЕМАРСТВУ

АГРО ВИКЕНД, као трећа активност НФГ „Млади за село“ у оквиру пројекта ЈЕДАН ЦВЕТ МЕЊА СВЕТ, обухвато је децу школског узраста из села Злакусе али и одрасле са циљем да им се приближе постојеће технике у калемљењу воћа, како би се допринело одржавању старих сорти.

За децу је одржано теоретско предавње 10. јуна са практичним приказом свих техника у калмљењу воћа а за одрасле су током протеклог викенда одржана и предавања и радионице на којима су полазници могли да самостално овладају и премене све презентоване технике на обезбеђеним узорцима од стране предавача. Полазници су добили потврде о завршеној обуци у калемарству. Предавач је био дипл инж. агрономије и професор Милован Вуксановић.


Програм се реализује у оквиру петогодишњег пројекта „Заједно за животну средину“ који спроводе Београдска отворена школа (BOŠ) иАмеричка агенција за међународни развој(USAID) у сарадњи саМладим истраживачима Србије(MIS), Међународном унијом за заштиту природе(IUCN), удружењем ENECA, међународном организацијом The Nature Conservancy (TNC) и Америчком привредном комором у Србији  (AmCham).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *