НАЈАВА ДРУГЕ ФИЋИЈАДЕ „ФИЋОМ КРОЗ СЕЛО“

Злакуса – Ужице – Златибор – Злакуса

Ако поседујете „Заставу 750“ позивамо Вас да се пријавите за учешће на Другој фићијади „ФИЋОМ КРОЗ СЕЛО“, која ће се одржати на релацији Злакуса-Ужице-Кадињача-Злакуса, у недељу 3. октобра 2021. године.

Манифестацију је осмислила неформална група младих под називом „Млади за село“ са циљем да се промовише село Злакусуса још неколико ужичких и златиборских села која су се определила за бављење руралним туризмом а која треба да допринесе даљем развоју села и Града Ужица у области сеоског, спортског и активног туризма.Пројекат је подржан делимично од стране Града Ужица кроз програме намењене младима.

Организатори фићијаде су Етно удружење „Завичај“ – Злакуса, Етно парк „Терзића авлија“ и фићисти ужичког краја, као домаћини ове манифестације.

Окупљање учесника манифестације предвиђено је од 8,30 до 10 часова, у недељу, 3. октобра, у Етно парку „Терзића авлија“ у Злакуси. Полазак учесника манифестације из Злакусе планиран је у 10,30 часова, кроз суседна села Потпеће, Крвавце, Поточање, Севојно до Ужица.

У Ужицу је планирано једночасовно задржавање у времену од 12 до 13 часова. Том приликом учесници манифестације омогућиће, паркирањем својих возила на Градском тргу у Ужицу, грађанима Ужица да посете изложбу популарних националних аутомобила марке „ЗАСТАВА 750“. За то време, власници аутомобила ће имати прилику да се упознају са најважнијим знаменитостима Града Ужица или на други начин искористе слободно време.

Наставак вожње од Ужица планиран је до Златибора где ће се одржати друга изложба заставиних возила, овогодишњих учесника фићијаде, у времену од 14 до 15,30 часова.Слободно време учесници могу искорисити за освежење и кафе паузу у неком од оближњих кафића или шетњу по центру Златибора.

Трећа изложба биће одржана у Злакуси, по повратку са Златибора, у Етно парку „Терзића авлија“ за време организованог ручка за учеснике манифестације, од 16,30 до 18 часова, када је планирано затварање једнодневне манифестације и уручење захвалница и награда за учеснике.

Организатори задржавају право, због целе постојеће ситуације да до почетка манифестације коригују предложену сатницу о чему ће сви пријављени учесници бити благовремено обавештени.

За учеснике манифестације обезебеђен је:

-за возаче ручак и освежење (за пратиоца уколико је долазак истог наведен у достављеној пријави обавезна је котизација у висини од 700 дин) – учесници приликом доласка у Злакусу добијају бон за ручак који су дужни приложити приликом добијања оброка

– захвалнице за учеснике манифестације (возаче)

– улазнице за обилазак музејског дела Етно парка „Терзића авлија“ (за возаче и пратиоце)

– награде изненађења за одређене учеснике

Пријаве учесника манифестације су закључно са четвртком, 30. септембром, до 22 часова или до попуњавања максималног планираног броја учесника, због поштовања прописаних мера, услед пандемије Корона вирусом.

Информације на телефоне 069 5461181  и  064 3068933.

За учеснике који желе да проведу продужени викенд у нашем крају а потребан им је смештај на Златибору могу исти резервисати на број телефона 063 8069289, или у Злакуси, на број телефона 064 2401034.

Пријаву можете скинути овде: ПРЕУЗМИ ПРИЈАВУ

Попуњене пријаве слати електронски на: terzicaavlia@gmail.com или на Вибер на 069 5461181.

Напомена за учеснике:сходно препорукама Владе Србије и Кризног штаба за борбу против ширења короне вируса, учесници манифестације су дужни да поштују прописане мере заштите током одржавања манифестације (држање минимално прописаног растојања и обавезно ношење маске у затвореном простору).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *