I mi imamo talenat

Etno udruženje „Zavičaj“, Zlakusa, 31205 Sevojno, UŽICE, SRBIJA

WWW. ZLAKUSA.COM drco1234@open.telekom.rs, tel +381 (0) 63 8439 866, fax + 381 (0) 549 031

Program afirmacije mladih talenata Grada Užica

„I MI IMAMO TALENAT“

I mi imamo talenat

O programu:

Etno udruženje „Zavičaj“ i Etno park „Terzića avlija“, su uz podršku Grada Užica, sproveli u periodu od 15. maja do 15. Novembra 2012. godine, po prvi put program afirmacije mladih talenata Grada Užica, pod nazivom „I MI IMAMO TALENAT“.

Cilj programa je podrška mladim talentima, budućim nosiocima kulturno-sportskog i naučnog života Grada Užica, njihovo predstavljanje široj javnosti i potencijalnim sponzorima kao i prikupljanje sredstava za njihovo dalje usavršavanje u svojim oblastima, širenje njihovog pozitivnog uticaja na vršnjake kroz organizovanje nastupa u lokalnim tv, radio i pisanim medijima gde će predstaviti svoj rad, umeća, talenat, rezultate, kao i probleme čije rešavanje bi doprinelo njihovom daljem napredovanju.

Program se realizovao kroz audiciju prijavljenih, dva eliminaciona nastupa pred stručnim žirijem i publikom za vreme dve postojeće manifestacije i završnim koncertom 10 odabranih najtalentovanijih kandidata, takođe  pred publikom, žirijem i potencijalnim sponzorima ( predstavnicima banaka, privrednih subjekata, privrednika …) kada su izabrani i najuspešniji predstavnici za 2012. godinu. Za učesnike finalnog koncerta prethodno je obezbeđeno učešće u emisijama lokalnih TV i radio medija, kao i štampanje zajedničkog flajera sa profilima učesnika koji su poslati na adrese potencijalnih sponzora a neki od kandidata su učestvovali po pozivu i na drugim manifestacijama ( Izbor za mis zlatiborskog okruga, književne večeri …)

Kroz program je prošlo preko 120 kandidata koji se se predstavili u više od 44 tačake a u samom finalu našli su se sledeći kandidati:

  1. Orkestar mandolina «Orfej» – Ravni
  2. Dečiji narodni orkestar Etno udruženja «Zavičaj» – Zlakusa
  3. Aleksandar Dimitrijević, bubnjevi – Sevojno
  4. Anđela Špijunović, gluma – Sevojno
  5. Mladen Stanić, recitator – Užice
  6. Sanja Terzić, vokalni solista – Užice
  7. Bojana Sretenović, vokalni solista – Užice
  8. Nina Lazendić, vokalni solista – Užice
  9. Ana Lazendić, vokalni solista – Užice
  10. Aleksandra Čarapić, vokalni solista – Bela Zemlja

Na finalnoj večeri, održanoj u Narodnom pozorištu u Užicu, 22. okotobra, stručni žiri sastavljen od 11 članova, kao i sama publika koja je učestvovala u glasanju, odlučili su da titulu najtalentovanijeg kandidata za 2012. godinu, ponese Anđela Špijunović koja je osvojila u ukupnom zbiru najviše glasova.

Nagrade za prvoplasirane obezbedili su Etno park „Terzića avlija“, poljoprivredna apoteka „Agropromet“ iz Užica i Controlpoint iz Užica.

Facebook stranica I MI IMAMO TALENAT

 

. . .

VIDEO SEKCIJA

I mi imamo talenat
I mi imamo talenat
I mi imamo talenat