Етно удружење „Завичај“ – Злакуса у Зети

Омладински ансамбл Етно удружења „Завичај“ гостовао је у периоду од 29. новембра до 2. децембра 2018. године у Голубовцима, надомак Подгорице код побратима, чланова ФА „Слободан Алигрудић“.

Гостовање и дружење ова два ансамбла постало је већ традиционално а започело је пре две године. Претходне године, на предлог домаћина из Зете, покренута је идеја о братимљењу два фолклорна ансамбла, из Зете и Злакусе. Прилоком последњег гостовања у Зети потписана је повеља о братимљењу два фолклорна ансамбла тако да је идеја спроведена званично и у дело.

Чланови омладинског фолклорног аснсамбла, заједно са домаћинима и КУД-ом «Спасовдански вез» из Дреновца (Параћин) приредили су двоипочасовни концерт у КИЦ «Зета» у Голубовцима пред препуном салом овог центра. Тачку, Игре из Босилеградског Крајишта ( у кореографији Драгомир Божовић) заједнички су извели чланови два братска ансамбла што је изазвало посебно одушевљење код публике.

Ова мини турнеја остаће запамћена и по томе што је прва на коју су «Завичајци» путовали возом. Део слободног времена чланови «Завичаја» су провели у Бару, као и на излетима у манастире Дајбабе и Острог – две највеће светиње у Зети.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *