Етно парк „Терзића авлија“

Етно парк Терзића авлија, као сеоско туристичко домаћинство, представља једну врсту музеја на отвореном и затвореном.

Датира са почетка 20. века, као типично сеоско домаћинство из околине Ужица, са старим кућама и окућницом као што су салаш, шупа, млекар, бунар, качара…

Етно парк Терзића авлија, добитник је највећег признања у области сеоског туризма – „Туристички цвет 2008„, за дати допринос развоју туризма у Србији и као најуспешније сеоско туристичко домаћинство у Србији, које додељује Туристичка организација Србије, на светски Дан туризма.  Такође, 2008. године „Терзића авлија“ је била у номинцији за бренд „Најбоље из Србије„, по предлогу Министартва трговине РС и Привредне коморе Србије. Пројекти етно парка подржани су од стране Министарства пољопривреде РС, Амбасаде Краљевине Холандије у Сарајеву, међународне организације Care International , као и USAID-a.

У „Терзића авлији“ је и седиште Етно удружења „Завичај“.

Терзића авлију чине:

Поред обиласка музејског дела и услуга преноћишта, организованим туристичким понудама етно парк нуди могућност организовања пролазних ручкова, презентацију старог грнчарског заната, посете грнчарским домаћинствима и Потпећкој пећини, пешачење маркираним пешачким стазама, мини фолклорне концерте Етно удружења «Завичај», изложбе и презентације израде народне ношње, организовање мањих семинара и слично. 

Етно парк «Терзића авлија» отворена је за посете преко целе године.

Радно време етно парка:

  • 8-22 часова (мај, јун, јули, август)
  • 8-21 часова (септембар, октобар, март, април)
  • 8-20 часова (новембар, децембар, јануар, фебруар)

Facebook страница Терзића авлије

. . .

ВИДЕО СЕКЦИЈА

Презентација – Терзића авлија
Емисија Сасвим природно – Први део
Емисија Сасвим природно – Други део
Радио Србија – Терзића авлија
Етно парк Терзића авлија