Dušan Drndarević dobitnik Nagrade Grada Užica

Povodom 691. godišnjice postojanja Grada Užica, na Dan Grada, 9. oktobra 2020. Godine održana je tradicionalna svečana sednica Grada Užica u Narodnom pozorištu u Užicu.

Na sednici, pored rukovodstva Grada bio je prisutan Nikola Selaović, generalni sekretar predsednika Republike Srbije, narodni poslanici, odbornoci, načelnik Zlatiborskog upravnog okruga i čelni ljudi Zdrastvenog centra i užičke bolnice, kao i dobitnici zahvalnica i plaketa Grada Užica.

Među ovogodišnjim dobitnicima nagrade Grada Užica za postignute rezultate tokom 2020. godine nalazi se Dušan Drndarević iz Zlakuse, član Etno udruženja „Zavičaj“, zajedno sa dr Petrom Ristanovićem, Zdravkom Aničićem, Ognjenom Zlatićem i Dragutinom Jelisijevićem. Dušan Drndarević je dobitnik nagrade na osnovu svog istraživačkog rada na polju zavičajne istorije koje je rezultiralo izdavanjem knjige „TRAGOM PROŠLOSTI“.

Na svečanoj sednici dodeljene su povelje dr Životi Markoviću i preduzeću Metal-komefc a plakete su dodeljene dr Sofiji Brujić, dr Jovanki Čubrilo, Udruženju građana „Mitropolit Josif Cvijović“ iz Drežnika, Nemanji Rankoviću, Sašu Temelkovskom, dr Vladimiru Paunoviću i dr Tijani Marić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *