Drugi folklorni kamp „Raspevana avlija 2019“

Plakat za folklorni kamp(1)

U okviru projekta „Mladi su budućnost“ koji je podržala Ambasada SAD u Beogradu, održaće se Drugi folklorni kamp „Raspevana avlija“ namenjen prvenstveno igračima, članovima folklornih ansambala sa teritorije Grada Užica, okruženja i drugih krajeva Srbije i regiona. Kamp će se održati u organizaciji Etno udruženja „Zavičaj“ i Etno parka „Terzića avlija“, u periodu od 20. do 22. septembra 2019. godine.

Tema ovogodišnjeg kampa su igre nacionalnih manjina i regiona, sa ciljem uvrštavanja istih u programe kulturno-umetničkih društava. U okviru kampa učesnici će učestovati na seminaru na temu vlaških igara i pesama Crnorečja a predavač na seminaru je Filip Paunjelović (Boljevac).

Drugi deo kampa obuhvata primer postavljanja koreografije iz Crne Gore, na osnovu radionica na temu „Pesme, natpjevi i igre sa severa i srednje Crne Gore“ održanih tokom prethodnog folklornog kampa. Postavku koreografije obaviće Simon Popović, iz Golubovaca (Podgorica).

Broj polaznika seminara i učesnika kampa je ograničen. Kotizacija za učešće na kampu je 1000 din po učesniku. Prijave za učešće na kampu su do 15. Septembra 2019. godine

Učesnici kojima je potreban smeštaj tokom folklornog kampa treba blagovremeno da se jave da bi se rezervisao smeštaj.

Više informacija o kampu može se dobiti putem e-maila terzicaavlia@gmail.com ili na telefon +381 69 5461180.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *