Други фолклорни камп „Распевана авлија 2019“

Plakat za folklorni kamp(1)

У оквиру пројекта „Млади су будућност“ који је подржала Амбасада САД у Београду, одржаће се Други фолклорни камп „Распевана авлија“ намењен првенствено играчима, члановима фолклорних ансамбала са територије Града Ужица, окружења и других крајева Србије и региона. Камп ће се одржати у организацији Етно удружења „Завичај“ и Етно парка „Терзића авлија“, у периоду од 20. до 22. септембра 2019. године.

Тема овогодишњег кампа су игре националних мањина и региона, са циљем уврштавања истих у програме културно-уметничких друштава. У оквиру кампа учесници ће учестовати на семинару на тему влашких игара и песама Црноречја а предавач на семинару је Филип Пауњеловић (Бољевац).

Други део кампа обухвата пример постављања кореографије из Црне Горе, на основу радионица на тему „Песме, натпјеви и игре са севера и средње Црне Горе“ одржаних током претходног фолклорног кампа. Поставку кореографије обавиће Симон Поповић, из Голубоваца (Подгорица).

Број полазника семинара и учесника кампа је ограничен. Котизација за учешће на кампу је 1000 дин по учеснику. Пријаве за учешће на кампу су до 15. Септембра 2019. године

Учесници којима је потребан смештај током фолклорног кампа треба благовремено да се јаве да би се резервисао смештај.

Више информација о кампу може се добити путем е-маила terzicaavlia@gmail.com или на телефон +381 69 5461180.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *