Dan pešačenja u Srbiji 2018 – Pohod na Gradinu

Planinarski klub „Era“, iz Užica, je u subotu, 15. septembra 2018. godine, u saradnji sa Etno parkom „Terzića avlija“, organizovao planinarsku akciju povodom republičke planinarske manifestacije „Dan pešačenja u Srbiji 2018“, pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije i Planinarskog saveza Srbije, u kojoj su učestvovali, pored planinara i učesnici osnovnih i srednjih škola i studenti – ukupno 58 učesnika.

Kružna planinarska staza vodila je od Etno parka „Terzića avlija“, preko Brežđa, Jocovog brda, Vršeljka i zaseoka Markovići, do vrha Drežnička Gradina (931m n.v.), a zatim su se učesnici spistili preko Zaboja, pored Šunjevarića vrela, do početne tačke. Staza je bila dužine 10,5 km, sa visinskom razlikom u usponu od oko 600 metara i spada u lakše staze.

Etno park „Terzića avlija“ za učesnike akcije organizovao besplatnu posetu muzeju i osveženje.

Učesnici ove akcije su:  članovi PK „Era“ iz Užica, Etno udruženja „Zavičaj“ iz Zlakuse i Crvenog krsta iz Užica, zatim učenici Osnovne škole „Aleksa Dejović“ iz Sevojna (škola Zlakusa, Krvavci, Sevojno), Gimnzaije iz Čačka, Užičke gimnazije, Tehničke i Ekonomske škole, kao i studenti Arhitektonskog fakulteta iz Beograda.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *