Четврта фићијада „Фићом кроз село 2023“

4-ficijada-Zlakusa-2023

Етно удружење „Завичај“ у партнерству са Етно парком „Терзића авлија“ и ужичким фићистима,уз подршку Града Ужица и Културно-спортског центра Пожега, организовало је четврту по реду фићијаду под називом „Фићом кроз село“ са циљем промоције руралних подручја ужичког краја.

Као и претходне и ова фићијада традиционално се састојала од кружне вожње кроз сеоске средине и изложбе Застава 750 у градским центрима. Овогодишња фићијада за трасу је имала дестинацију на релацији Злакуса-Пожега-Каран-Ужице-Злакуса док су изложбе биле организоване у Етно парку „Терзића авлија“ у Злакуси, на Тргу слободе у Пожеги, у порти Беле каранске цркве у Карану и на Тргу партизана у Ужицу. На четвртој фићијади учествовало је 49 аутомобила „Застава 750“ којима су се прикључило још неколико олдтајмера: популарни „тристаћ“ и „буба“, спачек, цитроен …

Овогодишња фићијада окупила је, поред власника поуларне „фиће“ из разних крајева Србије и учеснике из региона: Ријеке (Хрватска), Ђевђелије (Македонија) и Сарајева (БиХ). Учеснике фићијаде у Ужицу дочекао је трубачки оркестар а свим власницима „фића“ додељене су захвалнице за учешће, мајице, сувенири и поклони. Традиционално, уручене се у награде за поједине категорије: за најстаријег и најмлађег учесника, за најстарији модел „фиће“, за најоригиналнију „фићу“, за најопремљенију „фићу“ и за учесника који је прешао највећу километражу са својим аутомобилом, да би стигао на фићијаду у Злакусу. Специјални пехар добио је Адмир Хреља из Сарајева, који је био на све четири до сада организоване фићијаде у Злакуси а при том и прешао укупно највећу километражу долазећи на њих и враћајући се кући. Такође, симболичне награде добиле су и две учеснице фићијаде, као возачи женског пола, који су успешно возили своје „фиће“ читавом кружном трасом од 70 километара: Емилија Дрндаревић и Емилија Тодоровић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *