BIO VIKEND U ZLAKUSI

Neformalna grupa „MLADI ZA SELOrealizujući projekat “JEDAN CVET MENJA SVETorganizovaće za decu školskog uzrasta drugi blok po redu radionica pod nazivom BIO VIKEND.

Radionicama biće obuhvaćena deca u tri seoske škole: Zlakusi, Staparima i Čakovini.  Cilj radionica je da se deci skrene pažnja na ugroženost i bitnost insekata oprašivača i njihov uticaj na čitav naš biodiverzitet.

Deca će se postaći na kreiranje i postavljanje košnica („hotela za pčele“) sa ciljem povećanja i očuvanja broja oprašivača u lokalnoj sredini. Ujedno, kroz radionice će se promovisati značaj selektivnog (mozaičkog) košenja radi stvaranja uslova za opstanak i „povratak“ leptira, kao jedne vrste oprašivača i kolorita sela.

Program se realizuje u okviru petogodišnjeg projekta „Zajedno za životnu sredinu“ koji sprovode Beogradska otvorena škola (BOŠ) i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) u saradnji sa Mladim istraživačima Srbije (MIS), Međunarodnom unijom za zaštitu prirode (IUCN), udruženjem ENECA, međunarodnom organizacijom The Nature Conservancy (TNC) i Američkom privrednom komorom u Srbiji (AmCham).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *