8. Сабор изворног стваралаштва „Злакуса у песми и игри 2013“

Осми по реду Сабор изворног стваралаштва матице и дијаспоре «Злакуса у песми и игри», одржаће се у суботу и недељу, 6. и 7. Јула 2013. године. У оквиру Сабора традиционално одржаће се такмичарски део за изворне певачке групе у категоријама певања на бас и из вика (кајде).

Победници по категоријама (мушке певачке групе, женске певачке групе, млађе женске певачке групе и певање из вика), поред диплома добиће пригодне награде. Као и сваке године, прогласиће се свеукупни победник Сабора који ће поред дипломе и пригодне награде, од свеукупног победника прошлогодишњег Сабора добити на чување прелазни пехар.

plakatУ суботу, 6. Јула, учесници Сабора у пратњи трубачког оркестра, учествоваће у дефилеу улицама Севојна од 16,30 часова, где ће се на кратко задржати на «Кругу» између стандбених блокова а затим продужити ка Злакуси. Након полагања цвећа у спомен парку «Вешала» учесници ће дефилеом стићи до Терзића авлије где ће се на летњој позорници одржати такмичарски и ревијални део програма. У ревијалном делу програма гости су чланови КУД-а Опленац из Тополе, Центра за културу Велика Плана, КУД-а Милан Ђ. Милићевић из Рипња, КУД-а Бошко Вујадин из Источног Сарајева и КУД-а Севојно. У такмичарском делу програма поред великог броја певачких група из златиборског оркуга (Ужица, Пожеге, Косјерића, Пријепоља, Нове Вароши…) наступиће певачке групе и из осталих крајева Србије и дијаспоре ( Прело из Београда, Јелек из Гроцке, Ризница из Краљева, певачка група Војковићи из Републике Српске …). Програм у Терзића авлији почиње од 18 часова а након његовог завршетка биће организована журка за  учеснике.

У недељу, 7. Јула ( Ивањдан – слава Етно удружења «Завичај»), од 19 часова, на истој летњој позорници, након Распеване авлије у којој учествују вокални солисти у пратњи дечијег народног оркестра одржаће се концерт свих ансамбала Завичаја и њихових гостију.

У случају лоших временских прилика (кише) програм ће се одржати у Радничком дому у Севојну.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *