15. Сабор изворног стваралаштва матице и дијаспоре „Злакуса у песми и игри 2020“

ZLAKUSA U PESM I IGRI 2020

Овогодишњи Сабор „Злакуса у песми и игри 2020“, као јубиларни, петнаести по реду одржан је из више етапа и са ограниченим бројем учесника, као и са промењеним програмом, због ванредног стања, ванредне ситуације и мера Кризног штаба услед постојеће светске пандемије короневируса.

Из наведених разлога, због безбедности традиционално најстаријих учесника Сабора, ове године није одржан такмичарски део за изворне певачке групе већ се манифестација одржала само кроз ревијалне програме. Такође, због мера безбедности и затворених граница, по први пут на Сабору није било учесника из дијаспоре и региона. И поред свих отежаних услова за одржавање манифестације, организатори су успели да одрже континуитет у одржавању исте, без прекида, почев од првог Сабора одржаног 2006. године.

Прве две етапе манифестације одржане су током лета. У првој етапи, угошћени су чланови првог ансамбла КУД-а „Севојно“ са којима је одржана заједничка проба. У другој етапи угошћени су чланови фолклорне групе ветерана из Бачке Паланке.

Завршна етапа одржана је на летњој позорници у Етно парку „Терзића авлија“ 24. октобра 2020. године кад су се у програму представили чланови КУД-а „Опленац“ из Тополе, КУД-а „Милан Ђ. Милићевић“ из Рипња и чланови Етно удружења „Завичај“ као домаћини ревијалног дела Сабора.

Сабор изворног ставаралаштва матице и дијаспоре „Злакусе у песми и игри“ одржава се традиционално под покровитељством Града Ужица.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *