NAJAVA DRUGE FIĆIJADE „FIĆOM KROZ SELO“

Zlakusa – Užice – Zlatibor – Zlakusa

Ako posedujete „Zastavu 750“ pozivamo Vas da se prijavite za učešće na Drugoj fićijadi „FIĆOM KROZ SELO“, koja će se održati na relaciji Zlakusa-Užice-Kadinjača-Zlakusa, u nedelju 3. oktobra 2021. godine.

Manifestaciju je osmislila neformalna grupa mladih pod nazivom „Mladi za selo“ sa ciljem da se promoviše selo Zlakususa još nekoliko užičkih i zlatiborskih sela koja su se opredelila za bavljenje ruralnim turizmom a koja treba da doprinese daljem razvoju sela i Grada Užica u oblasti seoskog, sportskog i aktivnog turizma.Projekat je podržan delimično od strane Grada Užica kroz programe namenjene mladima.

Organizatori fićijade su Etno udruženje „Zavičaj“ – Zlakusa, Etno park „Terzića avlija“ i fićisti užičkog kraja, kao domaćini ove manifestacije.

Okupljanje učesnika manifestacije predviđeno je od 8,30 do 10 časova, u nedelju, 3. oktobra, u Etno parku „Terzića avlija“ u Zlakusi. Polazak učesnika manifestacije iz Zlakuse planiran je u 10,30 časova, kroz susedna sela Potpeće, Krvavce, Potočanje, Sevojno do Užica.

U Užicu je planirano jednočasovno zadržavanje u vremenu od 12 do 13 časova. Tom prilikom učesnici manifestacije omogućiće, parkiranjem svojih vozila na Gradskom trgu u Užicu, građanima Užica da posete izložbu popularnih nacionalnih automobila marke „ZASTAVA 750“. Za to vreme, vlasnici automobila će imati priliku da se upoznaju sa najvažnijim znamenitostima Grada Užica ili na drugi način iskoriste slobodno vreme.

Nastavak vožnje od Užica planiran je do Zlatibora gde će se održati druga izložba zastavinih vozila, ovogodišnjih učesnika fićijade, u vremenu od 14 do 15,30 časova.Slobodno vreme učesnici mogu iskorisiti za osveženje i kafe pauzu u nekom od obližnjih kafića ili šetnju po centru Zlatibora.

Treća izložba biće održana u Zlakusi, po povratku sa Zlatibora, u Etno parku „Terzića avlija“ za vreme organizovanog ručka za učesnike manifestacije, od 16,30 do 18 časova, kada je planirano zatvaranje jednodnevne manifestacije i uručenje zahvalnica i nagrada za učesnike.

Organizatori zadržavaju pravo, zbog cele postojeće situacije da do početka manifestacije koriguju predloženu satnicu o čemu će svi prijavljeni učesnici biti blagovremeno obavešteni.

Za učesnike manifestacije obezebeđen je:

-za vozače ručak i osveženje (za pratioca ukoliko je dolazak istog naveden u dostavljenoj prijavi obavezna je kotizacija u visini od 700 din) – učesnici prilikom dolaska u Zlakusu dobijaju bon za ručak koji su dužni priložiti prilikom dobijanja obroka

– zahvalnice za učesnike manifestacije (vozače)

– ulaznice za obilazak muzejskog dela Etno parka „Terzića avlija“ (za vozače i pratioce)

– nagrade iznenađenja za određene učesnike

Prijave učesnika manifestacije su zaključno sa četvrtkom, 30. septembrom, do 22 časova ili do popunjavanja maksimalnog planiranog broja učesnika, zbog poštovanja propisanih mera, usled pandemije Korona virusom.

Informacije na telefone 069 5461181  i  064 3068933.

Za učesnike koji žele da provedu produženi vikend u našem kraju a potreban im je smeštaj na Zlatiboru mogu isti rezervisati na broj telefona 063 8069289, ili u Zlakusi, na broj telefona 064 2401034.

Prijavu možete skinuti ovde: PREUZMI PRIJAVU

Popunjene prijave slati elektronski na: terzicaavlia@gmail.com ili na Viber na 069 5461181.

Napomena za učesnike:shodno preporukama Vlade Srbije i Kriznog štaba za borbu protiv širenja korone virusa, učesnici manifestacije su dužni da poštuju propisane mere zaštite tokom održavanja manifestacije (držanje minimalno propisanog rastojanja i obavezno nošenje maske u zatvorenom prostoru).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *